Tillverkare

Organisationen EQ Fönsters logotype

Organisationen EQ Fönsters logotype

Tillverkare som presenteras är antingen:

  • Fönstertillverkare som har fått sina fönster energimärkta genom ett ackrediterat certifieringsorgan och som är medlemmar i den ideella organisationen EQ Fönster
  • Fönstertillverkare som ansökt om energimärkning hos ett ackrediterat certifieringsorgan och som tidigare haft sina fönster energimärkta och som är medlemmar i den ideella organisationen EQ Fönster.

För en längre presentation av företagen samt för att se vilka av deras fönsterprodukter som är energimärkta, hänvisar vi till respektive tillverkares hemsida.

Märkning av serieproducerade enheter

Serieproducerade fönster märks enligt det resultat som fås utifrån den testade referensstorleken 1230x1480 mm, och gäller för samtliga storlekar med gemensamt tekniskt produktutförande.

Energiklassen är en bokstav som relaterar till produktens U-värde i referensstorleken 1230x1480mm.


Godkända tillverkare

Följande fönstertillverkare som har fått sina fönster energimärkta genom ett ackrediterat certifieringsorgan och som är medlemmar i den ideella organisationen EQ Fönster.


Domlux Fönster

Domlux fönster är en av Finlands största tillverkare av aluminiumklädda träfönster. Vi är specialiserade på bullerdämpande fönster med ljudreducering upp till 53 dB i Rw värde. Fönstren är miljösäkrade enligt Byggvarubedömningen, Sunda Hus och finns i Basta registret.

www.domlux.net

Elitfönster

Elitfönster har tillverkat fönster i Sverige sedan 1924. Det sitter ett Elitfönster i varje hörn av vårt avlånga land, från norr till söder, från slott till koja. Idag erbjuder vi fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar för allt mellan ensligt belägna småhus till stora byggprojekt. Det är alltid våra kunders behov som styr vår utveckling, både vad gäller produkter och organisation.

www.elitfonster.se

Hemmafönster

Vi på Hemmafönster vill göra det enkelt för dig att byta fönster och dörrar. Därför tar vi hand om allting, från planering och måttagning till montering och avstädning. Allt du behöver göra är att boka ett hembesök så sköter vi resten.

www.hemmafonster.se

MIR Gruppen

MIR Gruppens PVC fönster tillverkas i Vimmerby och uppfyller alla era krav gällande energi, komfort och ekonomi. MIR Gruppens fönster måttanpassas efter objektets specifika mått och era önskemål vad gäller glas, indelning och funktion.

MIR Gruppen erbjuder även fackmannamässigt montage som utförs av egna vana montörer och lämnar 10 års garanti på både fönster och montagearbete.

www.mir-fonster.se

Mockfjärds fönster

Mockfjärds erbjuder kompletta fönsterbyten. Vårt koncept är att ta fram specialtillverkade fönster, fönsterdörrar samt ytterdörrar enligt dina önskemål och därmed skapa den bästa fönsterlösningen för ditt hus. Oavsett vilken typ av hus du har, har vi ett fönster som passar perfekt.

Vi erbjuder ett brett sortiment av fönster från klassiska träfönster till moderna aluminiumfönster. Eftersom du inte ska behöva göra mer än att beställa dina fönster så ingår alltid installation i vårt erbjudande. Du köper alltså en helhetslösning där vi tar ansvar för hela fönsterbytet - från konsultation till måttagning och färdig installation.

www.mockfjards.se

NorDan

NorDan är en av Sveriges största tillverkare av fönster, fönsterdörrar, skjutdörrar och ytterdörrar. NorDan erbjuder idag produktserier som NTech, TanumsFönster, Kvillsfors och NorDan Ytterdörr vilket täcker behovet för allt från villor till stora projekt.

NorDan har ett av marknadens bredaste sortimentflora av fönster och fokuserar främst på design, energieffektivitet och säkerhet. Vi erbjuder ett rikligt antal tillval för den medvetne kunden och tillverkar kundanpassade produkter.

www.nordan.se

Svenska Fönster

Svenska Fönster är en av Sveriges ledande fönstertillverkare med två starka varumärken, SP Fönster och Traryd Fönster. Historien präglas av obändig drivkraft och entreprenörsanda. Företaget ägs av VKR, som av sin grundare, Villum Kann Rasmussen, byggdes upp till en av Danmarks mest framgångsrika koncerner inom byggbranschen.

Vår vision är att upplevas som marknadens bästa samarbetspartner och vara den konkurrenskraftigaste fönsterleverantören i Sverige. Oavsett du är byggherre, arkitekt, byggentreprenör eller villaägare ska du med andra ord veta att vi tillverkar förstklassiga fönster som motsvarar högt ställda krav på energieffektivitet och miljömedvetenhet. Läs mer och se själv.

www.svenskafonster.se

Skånska Byggvaror Fönster

Skånska Byggvaror är en utav Sveriges största E-handlare. Vi utvecklar och marknadsför ett eget Fönstersortiment med direktförsäljning till slutkonsument. Vårt arbete genomsyras av kvalitetstänk hela vägen, från sortimentsutveckling till leverans, vilket ger full kontroll på konstruktion, design och tillverkning.

www.skanskabyggvaror.se


Westcoast Windows AB

Westcoast Windows i Trollhättan tillverkar kvalitetsfönster i aluminium/trä med stor flexibilitet avseende storlek och design. Vi levererar till offentliga byggnader, kontor, skolor, flerbostadshus och småhus.

Våra fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar är tillverkade med profiler av egen konstruktion vilket ger kunden stor valfrihet.

www.westcoastwindows.se

Ansökande tillverkare

Följande fönstertillverkare som ansökt om energimärkning hos ett ackrediterat certifieringsorgan och som tidigare haft sina fönster energimärkta och som är medlemmar i den ideella organisationen EQ Fönster.


Enomic Fönster

Enomic Fönster är den fönstertillverkaren som erbjuder den kompetens och yrkeskunskap som krävs för att skapa en tilltalande miljö och samtidigt vara en god investering för uppdragsgivaren. Vi kan ta ansvar för hela produktionen av ett fönsterbyte; från planering och projektering, till genomförande och slutbesiktning.

Fönsterfabriken FF

Njut av livet med Smarta Fönster.

Smarta Fönster ger trygghet och sparar dyrbar energi. Alla våra underhållsfria kompositfönster är energimärkta. Köp direkt, till oslagbara priser, från Sydsveriges ledande tillverkare.

Skaala Fönster

Skaala är Finlands ledande fönstertillverkare. Den nya generationen Alfa-fönster med U-värde 0,58 W/m2K är kondensfria tack vare innovativa FrostFree beläggningen. Hos Skaala får du helt enkelt lite mer förnster för pengarna.

VELFAC

VELFAC-sortimentet spänner brett från det klassiska fönstret med spräjs till det enkla moderna fönstret med strama linjer. Fönstren levereras alltid efter mått och kan anpassas efter kundens önskemål.