Räkna ut din energibesparing

Räkna snabbt och enkelt hur mycket du sparar i pengar och i energi när du byter till energimärkta fönster.
Fyll i formuläret nedan och klicka sedan på knappen räkna ut (räkna ut skrivs med blå text precis som i rutan nedan). Du får fram din besparing i kronor och i kilowattimmar per år. Räkna på flera alternativ både när det gäller U-värde men också förväntade framtida energipriser för att se vilken lösning som är bäst i ditt hus.
Kalkylen tar inte hänsyn till att du kan sänka temperaturen inomhus och spara mera energi. Till besparingen i kalkylen kan du lägga till en besparing som motsvarar ca 5 % av din uppvärmningskostnad för varje grad du tror att du kan sänka inomhustemperaturen med.

Denna kalkyl är mycket förenklad. Andra kalkylmetoder är Livscykelkostnadskalkyl, LCC som tar hänsyn till energikostnaden över husets livscykel. Prova på LCC kalkyl http://www.belok.se/lcc/generell.php

 

Om fönstren är täta och friska räkna med det lägre värdet. Om de är skeva, har dåliga tätningslister eller ventiler räkna med det högre värdet.

Om din ort saknas, välj närmsta ort.

Beräkningen bygger på antagandet att ett fönster motsvarar 1,44 m2 fönsteryta, vilket är ett normalfönster i en svensk normalvilla.

Uppvärmning av huset
Välj uppvärmning:

Hitta ditt ungefärliga elpris i kr/kWh eller det motsvarande oljepriset i kr/m3. Oljepriset är baserat på 80% verkningsgrad för pannan.